Spelregels

Spelregels

Wie mag er mee?

Iedere hond zal los mee gaan tijdens de wandeling tenzij de omstandigheden dit niet toelaten. 
De eerste keer houd ik uw hond aan de riem, totdat ik zie dat het goed gaat in de groep. Honden houden ervan om in een roedel te verblijven, dat is hun natuur. Jonge honden mogen mee vanaf ongeveer 7 maand, niet jonger, omdat ze anders teveel belast worden zowel lichamelijk als geestelijk. Het is altijd wel mogelijk om de hond tot die tijd apart uit te laten.

Het is belangrijk dat uw hond sociaal is.

Agressieve honden kunnen niet mee met de groep van HUS Oldenzaal. Loopse teven kunnen helaas niet mee met de groep. Ook die kunnen anders apart worden uitgelaten, dat gebeurt dan wel bij u in de buurt, omdat ze niet in de bus kunnen vanwege de geur voor de andere honden.
Of u zorgt zelf voor een andere oplossing gedurende de 3 weken. Uw hond moet zijn jaarlijkse inenting hebben gehad. Ook de kennelhoest enting is noodzakelijk. Een gezonde hond is vrij van vlooien, teken en andere parasieten. Ik vraag u om uw hond hier goed tegen te behandelen.

De kennismaking
Voordat uw hond voor de eerste keer meegaat met HUS Oldenzaal kom ik bij u thuis langs om kennis te maken. Op deze manier ziet u met wie uw hond meegaat en krijgt u alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Tevens zal ik een korte wandeling maken met uw hond om te kijken hoe de hond op mij reageert en of er een klik is tussen ons. We bespreken de precieze wensen van u en uw hond zodat we kunnen kijken of die aansluiten bij de hondenuitlaatservice. 

Dit kennismakingsgesprek is tevens ook de eerste ontmoeting
tussen uw hond en mij.

De hond raakt zo al iets vertrouwd met mij en het is dan niet helemaal vreemd meer als uw hond voor de eerste keer meegaat. Bij het kennismakingsgesprek zal ik uw gegevens noteren en natuurlijk die van uw hond(en) en ik zal met u de algemene voorwaarden doornemen. Wanneer beide partijen het zien zitten om uw hond met HUS Oldenzaal mee te laten gaan, dienen de
algemene voorwaarden ondertekend te worden, evenals een eventueel sleutelcontract.

Er is maar 1 medewerker bij HUS Oldenzaal en dat ben ik.

Dus…. geen vreemden in uw huis!

De Bus

Uw hond wordt in de bus op een veilige wijze vervoert. In de bus zitten hokken zodat iedere hond een eigen plekje heeft. Sommige honden vinden het prettig om alleen te zitten, terwijl anderen zich veiliger voelen samen met een ander. Het kan allebei. De vloer is bedekt met antislip matten, er zijn voldoende riemen voor iedereen en elke hond krijgt bij het lopen een halsband om, met mijn mobiele telefoonnummer. Verder zit er een brandblusser en een goed uitgeruste EHBO trommel in.

Vakanties en afmeldingen

Als u uw hond tenminste 1 dag van tevoren afmeldt bij voorkeur per email husoldenzaal@gmail.com, dan wordt de wandeling niet in rekening gebracht. Mijn eigen vakantie zal ik minimaal 4 weken van tevoren aangeven. U zult dan zelf voor vervanging moeten zorgen. Dit geldt ook voor als er onverwacht iets zou gebeuren waar ik geen grip op heb, zoals bijvoorbeeld familieomstandigheden, weersomstandigheden of ziekte. Bij onverantwoord weer loop ik ook niet met de honden. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan hevige onweersbuien met bliksem of bij temperaturen boven de 35 graden.

Maak kennis met onze roedel

Laat ons uw hond uitlaten

Een heerlijke wandeling door het bos, samen rennen en spelen of gewoon lekker snuffelen en daarna weer moe maar voldaan naar je eigen vertrouwde mandje thuis? Dat kan bij HUS Oldenzaal! Een baan of andere omstandigheden waardoor u zelf niet met uw hond kunt wandelen hoeft geen probleem meer te zijn voor u. U wilt toch ook de beste zorg voor uw trouwe viervoeter?

Bij HUS Oldenzaal wordt uw hond in een kleine groep uitgelaten. Kleinschalig met aandacht en vooral liefde voor uw hond. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de opaatjes en omaatjes. De jonge honden kunnen hun energie meer dan voldoende kwijt. De Honden Uitlaat Service Oldenzaal is er voor u!

Maak kennis met onze roedel

Laat ons uw hond uitlaten

Een heerlijke wandeling door het bos, samen rennen en spelen of gewoon lekker snuffelen en daarna weer moe maar voldaan naar je eigen vertrouwde mandje thuis? Dat kan bij HUS Oldenzaal! Een baan of andere omstandigheden waardoor u zelf niet met uw hond kunt wandelen hoeft geen probleem meer te zijn voor u. U wilt toch ook de beste zorg voor uw trouwe viervoeter?